parallax background

Naša ponudba

Obdelava stekla

Razrez stekla

Računalniško vodenje nam omogoča hiter in natančen razrez vseh vrst stekla. Proces omogoča razrez večjih serij povsem enakih stekel kot tudi posameznih z veliko natančnostjo. Steklo je možno razrezati na pravilne in nepravilne oblike. Izdelovanje stekel po obliki šablone iz lesa ali stekla pa nam omogoča skeniranje le-teh.

Brušenje robov

Ko je steklo narezano, se robove lahko dodatno obdela. Obdelava robov je odvisna od funkcije stekla. Če so robovi stekla pri vgradnji zaščiteni z okvirjem in niso direktno izpostavljeni, brušenje ni nujno potrebno. V nasprotnem primeru, ko so robovi vidni, na dosegu rok ali se steklo toplotno obdela (kaljeno ali delno kaljeno), pa je potrebno ostre robove rezanega stekla obrusiti. Z brušenjem se odstranijo ostri robovi, s poliranjem pa se doseže sijaj. Nudimo standardne in dekorativne oblike obdelave robov: raven rob, brušenje robu od 0°do 45°, trapezni rob, faseta, Convex, Waterfall.

CNC obdelava stekla

CNC stroj nam omogoča natančno izdelavo izrezov in izvrtin v steklu. Možno je izdelati več različnih obdelav robov (fasetiranje, Convex, Waterfall in ostali) pravilnih in nepravilnih oblik stekel in ogledal, graviranje ravnih ali ukrivljenih linij kot tudi graviranje napisov. Delovna površina stroja ima dimenzije 3300 x 1750 mm in možnost obdelave stekla do debeline 50 mm. Tako nam omogoča tudi žaganje debelejših lameliranih stekel.

Kaljenje stekla

V peči za kaljenje lahko kalimo vse vrste stekel od debeline 4 mm do 19 mm. Peč ima funkcijo konvekcije kar nam omogoča kaljenje tudi najbolj zahtevnih stekel z različnimi refleksnimi nanosi kot na primer Low-E steklo. Omogoča nam tudi izdelavo delno kaljenega stekla (TVG) od debeline 4 mm do 12 mm. Kalimo lahko največje dimenzije stekla 3800 x 2200 mm.

Lameliranje stekla

Lamelirano steklo se uporablja predvsem v primerih, kjer obstaja nevarnost poškodovanja ljudi ob lomu stekla ter za zaščito pred vandalizmom in strelnim orožjem. Pogosta je uporaba lameliranega stekla za izložbe v trgovinah, pri zasteklitvi balkonov, za pohodna stekla, stopniščne in balkonske ograje, predelne stene, nadglavne zasteklitve (nadstreške in strehe), bazene, neprebojna stekla, itd.

Graviranje stekla

Graviranje pomeni vrezan in poliran V kanal v steklu. Z ravnimi ali ukrivljenimi linijami lahko ustvarimo bogate vzorce ali pa povsem preproste linije, s katerimi steklu dodamo sijaj.

Peskanje stekla

Pri peskanju steklo površinsko matiramo. Lahko se peska celotna površina stekla enakomerno ali le del površine, kar nudi možnost ustvarjanja raznovrstnih vzorcev.

Izdelava toplotno izolacijskega stekla

Po naročilu izdelamo toplotno izolacijsko steklo za okna, balkonska in vhodna vrata, ipd. Izdelujemo klasično dvoslojno ali troslojno toplotno izolacijsko steklo, med katerim je hermetično zaprt atmosferski zrak. Stopnjo izolativnosti v veliki meri določa širina medsteklenega prostora. V skladu z zahtevami o smotrni rabi energije nudimo tudi bolj toplotno izolativna dvo- ali troslojna stekla, ki so polnjena z suhim plinom in sestavljena z Low-e steklom.

Fuzijsko steklo s čipko

Nudimo vam izdelavo okrasnih predmetov iz fuzijskega stekla, kot na primer dekorativne krožnike, posode ali podstavke. Vanje lahko vdelamo čipko, ki ste jo sami pripravili. Na voljo so tudi končni izdelki, primerni za darilo ali okras v vašem domu.

ALU program

Schücho ALU program

Iz aluminijastih profilov širine 20 mm, 45 mm in 50 mm izdelamo okvir za stekla. Ti okvirji se uporabljajo za vratca v kuhinjskih omarah, dvižna vratca, drsna vrata garderobnih omar ali kot okvir ogledala. Vstavi se lahko vse vrste stekel, ki jih imamo v naši ponudbi. V ALU programu nudimo tudi okvirne profile za podnožja in mize.

Willach ALU program

Willach sistem aluminijastih profilov se uporablja za steklena drsna vrata, drsna vrata omar, zasteklitev balkonov, ipd. Sistem nudi tudi možnost vgradnje ključavnice za zaklepanje vrat. Uporabi se lahko vse vrste stekel, ki jih imamo v naši ponudbi.